martes, enero 27, 2009

Detenen dos mossos relacionats amb una xarxa de lladres que actuava al metro

Dos agents dels Mossos d'Esquadra han estat detinguts, amb cinc persones més, per la seva presumpta implicació en una xarxa de lladres que operava al metro i a establiments comercials de Barcelona. La Direcció General de la Policia ha obert un expedient disciplinari i ha suspès cautelarment de sou i feina als dos agents. S'espera que els detinguts passin a disposició judicial durant els propers dies.

Una investigació de la divisió d'Assumptes Interns ha permès als mossos desmantellar un grup de lladres "molt actiu", amb el qual s'hi trobaven relacionats dos agents, a qui s'ha obert expedient disciplinari i suspès cautelarment d'ocupació i sou.

La investigació es va iniciar entre els mesos de juliol i agost, quan efectius d'Assumptes Interns van tenir coneixement que un agent dels Mossos d'Esquadra podia estar-se apropiant de diners de diverses persones de països de l'Est, que cometien reiteradament robatoris al Metro de la ciutat.

Els agents presumptament implicats són R.B.V., de 25 anys, al qual se li imputen delictes contra la salut pública, falsificació de moneda, falsificació de document, possessió il·lícita d'armes, recaptació, robatori amb intimidació i delicte continuat de furt, i O.R.R., de 32 anys, implicat en un robatori amb violència i intimidació.

L'agent R.B.V. hauria estat aprofitant el seu ampli coneixement dels sistemes utilitzats pels lladres habituals, dels seus modus operandi i dels tipus de fets delictius que cometien, per a així obtenir un benefici econòmic.

A més, hauria mantingut relacions sentimentals i d'amistat amb diverses persones procedents de països de l'Est i amb diversos antecedents policials, que han estat detingudes en l'operació, i a qui l'agent hauria facilitat informació policial restringida de les bases policials de manera indeguda.

D'una altra banda, l'agent també hauria promogut, facilitat i afavorit el consum i tràfic il·legal de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques en col·laboració amb els esmentats individus. També hauria sostret targetes a delinqüents habituals a canvi d'una part dels diners que es podia carregar abans que les targetes fossin anul·lades per les entitats bancàries.

L'altre agent detingut, O.R.R., hauria participat conjuntament amb l'altre mosso implicat en un robatori amb intimidació a dos lladres d'origen magribí, als qui els van treure una quantitat de diners que acabaven de robar.

Això no obstant, segons la investigació, O.R.R. no tindria cap relació amb els altres membres de la xarxa, que majoritàriament són de països de l'Est.

La resta de detinguts, als quals se'ls imputen els mateixos delictes que a l'agent R.B.V., són S.O., de 25 anys i nascut a Bòsnia; L.D., de 18 i nascut a Romania; T.O., de 22 anys i nascut a Croàcia; A.D., de 36 anys i nascut a Romania; i B.M.S., de 29 anys i nascut a el Brasil.

Aquest dilluns, els Mossos d'Esquadra han realitzat noves entrades i escorcolls a domicilis de Barcelona, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Cornellà i Santa Coloma de Gramenet, en què s'ha trobat cocaïna i haixix, entre d'altres estupefaents, diverses armes, especialment una de foc i una de defensa elèctrica, i grans quantitats de diners i objectes de procedència il·lícita.

Els detinguts passaran a disposició policial en els pròxims dies.

LAMALLA.CAT

No hay comentarios:

Publicar un comentario